Διαχειριστείτε την ημερομηνία και την ώρα

drakclock

Αυτό το εργαλείο [28] βρίσκεται στην καρτέλα Σύστημα του Κέντρου Ελέγχου Mageia με την ετικέτα Διαχείριση της ώρας και της ημερομηνίας. Σε μερικά γραφικά περιβάλλοντα είναι επίσης διαθέσιμο με δεξί κλικ > «Ρύθμιση της ημερομηνίας και ώρας» ... στο ρολόι του πλαισίου συστήματος.

Πρόκειται για ένα πολύ απλό εργαλείο.

Στο πάνω αριστερό τμήμα, βρίσκουμε το ημερολόγιο. Στο παραπάνω στιγμιότυπο, η ημερομηνία είναι 2 Σεπτεμβρίου, 2012 και είναι Κυριακή. Επιλέξτε τον μήνα (ή το έτος) με κλικ στα βελάκια σε κάθε πλευρά του μήνα ή του έτους. Επιλέξτε την ημέρα με κλικ στον αριθμό της.

Κάτω αριστερά βρίσκουμε του Δικτυακό πρωτόκολλο ώρας NTP (Network Time Protocol) για τον συγχρονισμό της ώρας με έναν εξυπηρετητή. Επιλέξτε το πλαίσιο Ενεργοποίηση του NTP και επιλέξτε τον πλησιέστερο εξυπηρετητή.

Στο δεξιό τμήμα βρίσκεται το ρολόι. Είναι ανούσιο να ρυθμίσετε χειροκίνητα την ώρα αν έχετε το NTP ενεργοποιημένο. Τα τρία πλαίσια εμφανίζουν την ώρα, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήστε τα βελάκια για τη ρύθμιση της ώρας. Για να αλλάξετε τη μορφή ανατρέξτε στις ρυθμίσεις της επιφάνειας εργασίας σας.

Τέλος, στο κάτω δεξιό τμήμα, επιλέξτε τη ζώνη ώρας κάνοντας κλικ στο Αλλαγή της ζώνης ώρας και επιλέξτε στη λίστα την πλησιέστερη πόλη.

Σημείωση

Παρόλο που δεν είναι εφικτό να ρυθμίσετε τη μορφή της ημερομηνίας και της ώρας από το συγκεκριμένο εργαλείο, θα εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασία σας βάσει των ρυθμίσεων τοπικότητας του συστήματός σας.[28] Μπορείτε να εκκινήσετε αυτό το εργαλείο από τη γραμμή εντολών, πληκτρολογώντας drakclock ως διαχειριστής συστήματος.


CC BY-SA 3.0
Uploaded on 02/10/2016
loading table of contents...