Εφέ επιφάνειας εργασίας 3D

drak3d

Εισαγωγή

Αυτό το εργαλείο [13] σας επιτρέπει τη διαχείριση των τρισδιάστατων εφέ της επιφάνειας εργασίας σας. Εξ ορισμού, τα τρισδιάστατα εφέ είναι απενεργοποιημένα.

Ξεκινώντας

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το πακέτο glxinfo. Αν το πακέτο δεν είναι εγκατεστημένο, θα σας προταθεί να το εγκαταστήσετε πριν μπορέσει το drak3d να ξεκινήσει.

Μετά την εκκίνηση του drak3d, θα εμφανιστεί η οθόνη επιλογών. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των Χωρίς εφέ επιφάνειας εργασίας 3D και Compiz Fusion. Το Compiz Fusion είναι τμήμα ενός διαχειριστή παραθύρων σύνθεσης, ο οποίος περιλαμβάνει ειδικά εφέ με επιτάχυνση υλικού για την επιφάνεια εργασίας σας. Επιλέξτε Compiz Fusion για να το ενεργοποιήσετε.

Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα μετά από μια καθαρή εγκατάσταση της Mageia, θα λάβετε ένα προειδοποιητικό μήνυμα σχετικά με τα απαιτούμενα πακέτα προς εγκατάσταση για τη χρήση του Compiz Fusion. Κάντε κλικ στο Εντάξει για να συνεχίσετε.

Μόλις εγκατασταθούν τα κατάλληλα πακέτα, θα παρατηρήσετε ότι το Compiz Fusion είναι επιλεγμένο στο μενού drak3d, αλλά θα πρέπει να αποσυνδεθείτε σαν χρήστης και να συνδεθείτε πάλι για να ισχύσουν οι αλλαγές.

Αφού συνδεθείτε πάλι, το Compiz Fusion θα είναι ενεργοποιημένο. Για να ρυθμίσετε το Compiz Fusion, δείτε τη σελίδα για το εργαλείο ccsm (CompizConfig Settings Manager).

Επίλυση λαθών

Δεν μπορείτε να δείτε την επιφάνεια εργασίας μετά τη σύνδεση χρήστη

Αν μετά την ενεργοποίηση του Compiz Fusion προσπαθήσετε να επανασυνδεθείτε στην επιφάνεια εργασίας αλλά δεν βλέπετε τίποτα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και μόλις επανέλθετε στην οθόνη σύνδεσης κάντε κλικ στο εικονίδιο Επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε drak3d.

Αφού συνδεθείτε, αν ο λογαριασμός σας εμφανίζεται ως λογαριασμός διαχειριστή, θα ερωτηθείτε ξανά για τον κωδικό σας. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε το όνομα σύνδεσης διαχειριστή. Έπειτα μπορείτε να αναιρέσετε τις αλλαγές που προκάλεσαν το πρόβλημα.[13] Μπορείτε να εκκινήσετε αυτό το εργαλείο από τη γραμμή εντολών, πληκτρολογώντας drak3d ως διαχειριστής συστήματος.


CC BY-SA 3.0
Uploaded on 02/10/2016
loading table of contents...