Μοιραστείτε τις κατατμήσεις του σκληρού δίσκου

diskdrake --fileshare

Αυτό το απλό εργαλείο [42]σας επιτρέπει, τον διαχειριστή, να επιτρέψετε στους χρήστες να έχουν κοινόχρηστα τμήματα του προσωπικού τους καταλόγου /home σε ένα τοπικό δίκτυο με Linux ή Windows συστήματα.

Βρίσκεται στο Κέντρο Ελέγχου της Mageia, στην καρτέλα Τοπικός Δίσκος, με τίτλο "Μοιραστείτε τις κατατμήσεις του σκληρού σας δίσκου".

Πρώτα, απαντήστε στο ερώτημα: «Επιθυμείτε να επιτρέπεται στους χρήστες να έχουν κοινόχρηστους καταλόγους;», κάντε κλικ στο Χωρίς κοινή χρήση αν η απάντηση είναι όχι για όλους τους χρήστες, κλικ στο Επιτρέψτε σε όλους τους χρήστες για να επιτρέψετε σε όλους τους χρήστες και κάντε κλικ στο Προσαρμοσμένο αν η απάντηση είναι ναι για μερικούς χρήστες και όχι για άλλους. Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρηστές που επιτρέπεται να έχουν κοινόχρηστους καταλόγους θα πρέπει να ανήκουν στην ομάδα fileshare, η οποία δημιουργείται αυτόματα από το σύστημα. Θα ερωτηθείτε για αυτό αργότερα.

Κάντε κλικ στο Εντάξει, θα εμφανιστεί μια δεύτερη οθόνη και θα ερωτηθείτε να επιλέξετε μεταξύ NFS και SMB. Επιλέξτε NFS αν στο δίκτυό σας έχετε μόνο συστήματα Linux, ή SMB αν στο δίκτυό σας υπάρχουν συστήματα Linux και Windows, και πατήστε Εντάξει. Αν απαιτείται κάποιο πακέτο που δεν είναι εγκατεστημένο, θα σας ζητηθεί να το εγκαταστήσετε.

Η διαμόρφωση έχει τώρα ολοκληρωθεί εκτός και έχετε επιλέξει την επιλογή Προσαρμοσμένο. Σε αυτήν την περίπτωση, ένας επιπλέον διάλογος προτρέπει τη χρήση του Userdrake. Αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει να προσθέσετε τους επιτρεπόμενους χρήστες που θα έχουν κοινόχρηστους καταλόγους στην ομάδα fileshare. Στην καρτέλα Χρήστης, κάντε κλικ στο χρήστη που θέλετε να προσθέσετε στην ομάδα fileshare, και στη συνέχεια Επεξεργασία στην καρτέλα Ομάδες. Επιλέξτε την ομάδα fileshare και κάντε κλικ στο Εντάξει. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Userdrake, ανατρέξτε σε αυτήν τη σελίδα

Σημείωση

Όταν προσθέτετε ένα νέο χρήστη στην ομάδα fileshare, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε και να επανασυνδεθείτε ώστε να ληφθούν υπόψη οι τροποποιήσεις.

Στο εξής κάθε χρήστης που ανήκει στην ομάδα fileshare μπορεί να επιλέξει, στον διαχειριστή αρχείων, αν το υποστηρίζει, τους κοινόχρηστους καταλόγους του.[42] Μπορείτε να εκκινήσετε αυτό το εργαλείο από τη γραμμή εντολών, πληκτρολογώντας diskdrake --fileshare ως root.


CC BY-SA 3.0
Uploaded on 02/10/2016
loading table of contents...