Σύνοψη των διάφορων παραμέτρων

Το DrakX πραγματοποίησε έξυπνες επιλογές για την διαμόρφωση του συστήματός σας, ανάλογα με τις επιλογές που κάνατε προηγουμένως και το υλικό που εντοπίστηκε από το DrakX. Μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις εδώ και αν θέλετε να τις αλλάξετε πατώντας Διαμόρφωση.

Παράμετροι του συστήματος

 • Ζώνη ώρας:

  Το DrakX επέλεξε μια ζώνη ώρας για εσάς, ανάλογα με την προτιμώμενη γλώσσα. Αν χρειάζεται μπορείτε να την αλλάξετε. Δείτε επίσης “Διαμόρφωση της ζώνης ώρας”

 • Χώρα / Περιοχή:

  Αν δεν είσαστε στην επιλεγμένη χώρα, είναι πολύ σημαντικό να διορθώσετε τη ρύθμιση. Δείτε “Επιλέξτε τη χώρα/περιοχή σας”

 • Πρόγραμμα εκκίνησης:

  Το DrakX έχει πραγματοποιήσει καλές επιλογές για τη ρύθμιση του προγράμματος εκκίνησης.

  Μην αλλάξετε τίποτα, αν δεν γνωρίζετε πως να διαμορφώσετε το Grub και/ή Lilo

  Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε “Κύριες επιλογές του προγράμματος εκκίνησης”

 • Διαχείριση χρηστών:

  Εδώ μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον χρήστες. Καθένας θα αποκτήσει τον δικό του κατάλογο /home.

 • Υπηρεσίες:

  Οι υπηρεσίες συστήματος είναι αυτά τα μικρά προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο (δαίμονες). Αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση ορισμένων εργασιών.

  Θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά πριν να αλλάξετε οτιδήποτε εδώ - ένα σφάλμα μπορεί να προκαλέσει τη δυσλειτουργία του υπολογιστή σας.

  Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε “Διαμορφώστε τις υπηρεσίες σας”

Παράμετροι υλικού

 • Πληκτρολόγιο:

  Εδώ είναι το μέρος που ρυθμίζετε ή αλλάζετε τη διάταξη του πληκτρολογίου ή οποία εξαρτάται από την τοποθεσία σας, τη γλώσσα ή τον τύπο του πληκτρολογίου.

 • Ποντίκι:

  Εδώ μπορείτε να προσθέσετε ή να διαμορφώσετε άλλες συσκευές κατάδειξης, ταμπλέτες, σφαιροδείκτες κλπ.

 • Κάρτα ήχου:

  Το πρόγραμμα εγκατάστασης χρησιμοποιεί τον προκαθορισμένο οδηγό, αν έχει καθοριστεί κάποιος. Η δυνατότητα επιλογής ενός διαφορετικού οδηγού δίνεται μόνον όταν υπάρχουν περισσότεροι οδηγοί για την κάρτα σας, αλλά κανένας από αυτούς δεν είναι ο προκαθορισμένος.

 • Κάρτα γραφικών:

  Αυτή η ενότητα σας επιτρέπει να διαμορφώσετε την κάρτα γραφικών σας και τις οθόνες σας.

  Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε “Διαμόρφωση του X, της κάρτας γραφικών και της οθόνης”.

Παράμετροι δικτύου και διαδικτύου

 • Δίκτυο:

  Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε το δίκτυό σας, αλλά για κάρτες δικτύου χωρίς ελεύθερους οδηγούς είναι καλύτερα να το κάνετε μετά την επανεκκίνηση, στο Κέντρο Ελέγχου Mageia, αφού έχετε ενεργοποιήσει τα αποθετήρια «nonfree».

  Προειδοποίηση

  Όταν προσθέτετε μια κάρτα δικτύου, μην ξεχάσετε να διαμορφώσετε το τοίχος προστασίας για την εποπτεία των επαφών αυτών.

 • Διαμεσολαβητές:

  Ένας εξυπηρετητής διαμεσολαβητή δρα ως μεσάζοντας μεταξύ του υπολογιστή σας και το ευρύτερο διαδίκτυο. Αυτή η ενότητα σας επιτρέπει να διαμορφώσετε τον υπολογιστή σας για την χρήση μιας υπηρεσίας διαμεσολαβητή.

  Ίσως χρειάζεται να συμβουλευτείτε τον διαχειριστή των συστημάτων σας για να λάβετε τις παραμέτρους που χρειάζεστε να εισάγετε εδώ

Ασφάλεια

 • Επίπεδο ασφάλειας:

  Εδώ μπορείτε να ορίσετε το Επίπεδο ασφάλειας για τον υπολογιστή σας, στις περισσότερες περιπτώσεις η προκαθορισμένη επιλογή (Τυπικό) είναι το καταλληλότερο για γενική χρήση.

  Επιλέξτε την επιλογή που ταιριάζει περισσότερο με τη χρήση σας.

 • Τείχος προστασίας:

  Το τείχος προστασίας έχει ως στόχο να είναι το τείχος μεταξύ των σημαντικών σας δεδομένων και τους κατεργάρηδες του διαδικτύου οι οποίοι θα ήθελαν να τα εκθέσουν ή να τα κλέψουν.

  Επιλέξτε τις υπηρεσίες που επιθυμείτε να έχετε πρόσβαση στο σύστημά σας. Οι επιλογές σας θα εξαρτώνται με τη χρήση που προορίζεται ο υπολογιστής σας.

  Προειδοποίηση

  Έχετε υπόψη σας ότι επιτρέποντας τα πάντα (χωρίς τείχος προστασίας) μπορεί να είναι ριψοκίνδυνο.


CC BY-SA 3.0
Uploaded on 02/10/2016
loading table of contents...