Απεγκατάσταση της Mageia

Αν η Mageia δεν σας «έπεισε» ή αν δεν δεν μπορείτε να την απεγκαταστήσετε σωστά, με λίγα λόγια αν θέλετε να την «ξεφορτωθείτε» - είναι δικαίωμά σας και η Mageia σας δίνει τη δυνατότητα να το κάνετε εν αντιθέσει άλλων λειτουργικών συστημάτων.

Αφού πραγματοποιήσετε εφεδρικά αντίγραφα, επανεκκινήστε το DVD εγκατάστασης της Mageia και επιλέξτε Διάσωση του συστήματος και στη συνέχεια, Επαναφορά του προγράμματος εκκίνησης των Windows. Στην επόμενη εκκίνηση, θα έχετε μόνο Windows, χωρίς την δυνατότητα επιλογής του λειτουργικού συστήματος Mageia.

Για να ανάκτηση του χώρου που χρησιμοποιούσαν οι κατατμήσεις Mageia στα Windows, κάντε κλικ στο ΈναρξηΠίνακας ελέγχουΕργαλεία διαχείρισηςΔιαχείριση του υπολογιστήΑποθήκευσηΔιαχείριση δίσκων. Θα αναγνωρίσετε την κατάτμηση της Mageia από την ετικέτα Άγνωστο, αλλά και από το μέγεθος και την τοποθεσία στον δίσκο. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε μια από τις κατατμήσεις και επιλέξτε Διαγραφή για να ελευθερώσετε χώρο.

Αν χρησιμοποιείτε Windows XP, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα κατάτμηση και να την μορφοποιήσετε σε (FAT32 ή NTFS). Έτσι θα αποκτήσει ένα γράμμα κατάτμησης.

Αν έχετε Vista ή 7, έχετε ακόμα μια επιλογή, μπορείτε να επεκτείνετε την υπάρχουσα κατάτμηση που βρίσκεται στα αριστερά από τον απελευθερωμένο χώρο. Υπάρχουν και άλλα εργαλεία κατατμήσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως το gparted, διαθέσιμο για Windows και Linux. Όπως πάντα, κατά την αλλαγή των κατατμήσεων, φροντίστε να έχετε πάρει αντίγραφα ασφαλείας για όλα τα σημαντικά σας αρχεία.


CC BY-SA 3.0
Uploaded on 02/07/2019
loading table of contents...