Wijzig een opstartmenu-ingang of voeg er een toe

Met een BIOS-systeem

U kunt een ingang (in het scherm "waarde" genoemd) toevoegen of er een selecteren om aan te passen. Klik op de betreffende knop in het Configuratie van Opstartlader scherm en bewerk de gegevens in het scherm dat zich op de voorgrond opent.

Opmerking

Als u Grub 2 als opstartlader heeft gekozen kunt u deze tool niet gebruiken om ingangen aan te passen. Klik op 'Volgende'. U kunt wel handmatig /boot/grub2/custom.cfg bewerken, of de tool grub-customizer gebruiken.

Een paar dingen die zonder enig risico gedaan kunnen worden, zijn de naam van een menu-ingang veranderen en het hokje aanvinken waarmee een waarde de standaard ingang wordt.

U kunt het juiste versienummer van een ingang toevoegen of deze helemaal hernoemen.

De Standaard waarde of ingang, is die die gestart wordt als u geen keuze maakt tijdens het opstarten van uw computer.

Waarschuwing

Door andere dingen te veranderen kan het gebeuren dat u uw systeem niet meer kunt opstarten. Probeer alstublieft niets zonder precies te weten wat u doet.

Met een UEFI-systeem

In dit geval gebruikt u Grub2-efi en kunt u deze tool niet gebruiken om ingangen aan te passen. Dat kan wel door /boot/grub2/custom.cfg te bewerken of de tool grub-customizer gebruiken. Het enige dat u hier kunt doen is de standaard ingang kiezen in de uitvouwlijst.

Nadat u op Volgende heeft geklikt, volgt er nog een lijst waarmee u de beeldresolutie voor Grub2, een grafische opstartlader, kunt kiezen.


CC BY-SA 3.0
Uploaded on 02/10/2016