Start Mageia als Live-systeem

Het medium opstarten

Van een DVD

U kunt opstarten vanaf de DVD waarop u uw beeldbestand brandde. Vaak gebeurt dat vanzelf als de DVD in het DVD-station zit. Anders kunt u in uw BIOS instellen vanaf welk apparaat opgestart moet worden. Soms is het mogelijk éénmalig van opstartapparaat te wisselen, raadpleeg uw pc-handleiding.

Afhankelijk van de hardware die u heeft en van hoe die geconfigureerd is, krijgt u één van de twee onderstaande schermen.

Van een USB-apparaat

U kunt booten vanaf het USB-apparaat waar u uw ISO-image op zette. Afhankelijk van uw BIOS-instellingen, start de computer mogelijk al meteen op van de ingeplugde USB-key. Als dat niet gebeurt, dient u uw BIOS-instellingen te wijzigen, of een toets in te drukken die u een keuzescherm geeft vanaf welk apparaat u de computer wilt booten.

In BIOS/CSM/Legacy-modus

Eerste scherm na starten in BIOS-modus

In het middelste menu, heeft u de keuze tussen drie acties:

  • Mageia opstarten: dat betekent dat Mageia 5 van het verbonden medium (cd / dvd of usb-stick) zal opstarten zonder iets op de schijf te schrijven, dus verwacht een erg langzaam systeem. Als het opstarten eenmaal klaar is, kunt u verdergaan naar de installatie op een harde schijf

  • Mageia installeren: Deze keuze zal Mageia direct op een harde schijf installeren

  • Opstarten vanaf harde schijf: Met deze optie kunt u opstarten vanaf de harde schijf, zoals gebruikelijk als er geen medium (cd / dvd of usb-stick) is aangesloten. (werkt niet met Mageia 5)

In het onderste menu, zijn de opstartopties:

  • F1 - Hulp. Leg de opties "splash", "apm", "acpi" en "lde" uit

  • F2 - Taal. Kies de weergegeven taal van de schermen

  • F3 - Schermresolutie. Kies tussen tekst, 640x400, 800x600, 1024x728

  • F4 - Cd-rom. Cd-rom of Overig. Normaal gesproken wordt de installatie uitgevoerd vanaf het aangesloten installatiemedium. Hier kunt u andere bronnen selecteren, zoals FTP- of NFS-servers. Als de installatie in een netwerk met een SLP-server wordt uitgevoerd, selecteer dan één van de installatiebronnen beschikbaar op de server met deze optie.

  • F5 - Driver. Ja of Nee. Het systeem heeft het door als er een optionele schijf met een driver-update bestaat en zal het aansluiten hiervan vereisen gedurende het installatieproces.

  • F6 - Kernelopties. Dit is een manier om opties op basis van uw hardware en de drivers die u gebruikt te kiezen.

In UEFI-modus

Eerste scherm tijdens het opstarten op een UEFI-systeem vanaf een schijf

Je hebt alleen de keuze om Mageia in live-modus (eerste keuze) te draaien of om het installatieproces te starten (tweede keuze).

Als u van een USB-stick heeft opgestart, krijgt u twee aanvullende regels die dezelfde zijn als de vorige regels, met "USB" erachter gevoegd. U moet ze kiezen.

In ieder geval zullen de eerste stappen hetzelfde zijn om taal, tijdzone en toetsenbord te kiezen, dan verschilt het proces, met extra stappen in live-modus.


CC BY-SA 3.0
Uploaded on 02/10/2016