Увод

Медиј за Мрежну инсталацију

Опис

Ови минимални ISO-и садрже:

  • мање од 120 MB и практични су уколико је проток сувише мали за преузимање комплетног ДВД, или уколико имате рачунар без ДВД уређаја или уколико не можете да покрећете систем са УСБ меморије.

  • не више него од тога што је потребно да би се (a) покренуо DrakX инсталер и (b) пронашао DrakX-installer-stage2 и други пакети ради наставка и завшетка инсталације.

Неопходни изворни пакети могу бити на хард диску рачунара, локалној мрежи или на Интернету.

Доступност

Постоје две верзије NetInstall медија:

  • netinstall.iso За оне који више воле да не користе не-слободан софтвер, овај ISO фајл садржи само слободан софтвер.

  • netinstall-nonfree.iso Овај ISO садржи додатне власничке драјвере који могу бити потребни вашој мрежној картици, контролеру, итд.

Обе верзије су доступне у форми посебних 32-битних и 64-битних ISO фајлова. Погледајте овде: https://www.mageia.org/downloads/

Припрема

Након преузимања image фајла, нарежите га на CD/DVD или, уколико више волите да га ставите на USB меморију, испратите следећа упуства: https://wiki.mageia.org/en/Installation_Media#Dump_Mageia_ISOs_on_an_USB_stick

Инсталационе фазе

Инсталација се спроводи у две фазе:

  • Корак 1 Ово је предисталациона фаза. Биће потребно да обезбедите метод и детаље за приступ медију који садржи фајлове који ће бити коришћени при инсталацији. Уколико метод укључује сервер, онда ће бити активирана мрежна конекција. Ова мрежа може бити WiFi конекција са WEP или WPA2 енкрипцијом (имајте на уму Упозорење које се тиче кодног распореда тастатруре).

  • Фаза 2 Ово је стварна фаза инсталације, која ће аутоматски стартовати када се успостави веза са инсталационим фајловима.

Примедба

Током Корака 1, ништа неће бити уписано на ваш хард диск, па је безбедно да прекитене инстлацију на било ком месту током Корака 1 уколико то желите. То можете урадити кликом на Ctrl+Alt+Del.

Савет

Можете користити Alt+F3 за читање логова и Alt+F1 за повратак на екран инсталера.

Упозорење

За разлику од инсталације са ДВДа или ЦДа, бићете упитани да укуцате ствари током првог дела Мрежне инсталације (Корак 1). Кроз ову корак, међутим, ваша тастатура ће функционисати са Америчким распоредом тастатуре. Имајте ово на уму да би избегли конфузију приликом уношења имена и путања итд..


CC BY-SA 3.0
Uploaded on 11/03/2021
loading table of contents...